Nieuws

Bent u al klaar voor SEPA/IBAN?

Alle betaalproducten, zoals de overschrijving, acceptgiro en incasso worden de komende tijd vervangen door producten die voldoen aan de regels voor SEPA, de Single Euro Payments Area. SEPA heeft tot doel om alle eurobetalingen in Europa te standaardiseren zodat er over enkele jaren geen verschil meer is tussen een binnenlandse betaling en een eurobetaling van of naar andere Europese landen. In verband hiermee moeten bedrijven stappen zetten om hun administratie en bedrijfsvoering voor 1 februari 2014 klaar te hebben voor de standaard of de zakelijke Europese incasso. Dit alles vergt natuurlijk ook aanpassingen in de door u gebruikte softwarepakketten.


Voor wat betreft onze ticketingsoftware TRS is LVP Reserveringssystemen al geruime tijd geleden begonnen met de voorbereidingen hierop. Deze zomer zijn onze koppelingen met iDEAL hierop aangepast. Momenteel leveren wij de updates uit die ervoor zorgen dat TRS gereed is voor SEPA. Naast het nieuwe formaat van de rekeningnummers (BIC, IBAN), vallen hier ook de nieuwe incassobestanden en het aanmaken en verwerken van machtigingen onder.

Zoals u gewend bent van LVP, worden deze updates door ons kosteloos geleverd en geïnstalleerd. Tevens ontvangen onze relaties de benodigde informatie hoe om te gaan met de nieuwe incasso-regelgeving en de implicaties hiervan op de bedrijfsprocessen.

Voor meer algemene informatie over SEPA kunt u bij uw bank terecht of op verschillende websites, bijvoorbeeld op:
http://www.betaalvereniging.nl/europees-betalen of
http://www.overopiban.nl/

Delen via:Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone