Nieuws

hetveem theater Amsterdam start met ticketing van LVP

hetveem theater is een Theater en Productie Huis in Amsterdam. Vanaf de oprichting in 1986 heeft het zich ontwikkeld tot een werkplaats, productiehuis, podium en laboratorium. Aanvankelijk enkel voor hedendaagse mime, later voor performing arts in bredere zin.

hetveem theater functioneert op drie niveaus: als werkplaats, als productiehuis en als onderzoeks platform voor het de hedendaagse performing arts praktijk.

Speerpunt van hetveem theater vormt de werkplaats. Deze is gericht op de ontwikkeling en het onderzoek van jonge, beginnende kunstenaars. Werkplaatsproducties worden voornamelijk gefinancierd uit ons werkplaatsbudget en maken gebruik van onze eigen faciliteiten.

Het productiehuis biedt faciliteiten aan meer ervaren makers die voor hun projecten afhankelijk zijn van projectsubsidies van fondsen. Deze producties hebben een groter budget, zijn sterker op het publiek gericht en zijn bedoeld om  na de premièrereeks te reizen door binnen en buitenland. De productiehuis voorstellingen maken doorgaans gebruik van alle productiefaciliteiten van hetveem theater.

hetveem theater speelt een belangrijke rol in het faciliteren van onafhankelijke makers, die niet binnen de structuur van een vast gezelschap willen werken. Aan deze onafhankelijke makers bieden wij een thuisbasis, expertise en continuïteit.

Het doel is om onze makers een platform te bieden voor het ontwikkelen van hun werk op lange termijn, in plaats van het produceren van incidentele voorstellingen.

De organisatie en faciliteiten van hetveem theater zijn gericht op het bieden van ‘makerspecifieke’ omstandigheden. Naast productionele ondersteuning krijgen alle theatermakers van hetveem theater intensieve artistieke feedback in een persoonlijk betrokken omgeving.

De programmering en de evenementen die in hetveem theater plaatsvinden zijn onderdeel van een continu onderzoek naar het dialectische spanningsveld tussen kunstenaar en kunstinstelling. Het onderzoek naar de verschillende mogelijkheden van produceren binnen de hedendaagse performance kunsten vormt de kern van de activiteiten van hetveem theater.

In 2011 viert hetveem theater zijn 25-jarig bestaan.

hetveem theater wordt structureel gesubsidieerd door de het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en door de Stad Amsterdam.

Dit najaar start hetveem theater met het ticketing-systeem van LVP Reserveringssystemen. Eerst wordt de website vernieuwd en vervolgens de on-line ticketing hierin geïntegreerd. On-line kunnen e-tickets met directe betaling worden besteld. Leuke extra functionaliteit is dat producenten, makers en genodigden middels een lidmaadschap via internet met korting kunnen bestellen.

 

Delen via:Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone