Nieuws

Stichting Cultuurpodia Zeeland bloeit

Stichting Cultuurpodia Zeeland is nu bijna een jaar actief. Een stichting opgericht voor en van de deelnemers.

Gestart als nieuw initiatief voor alle (kleinere) podia in Zeeland waarbij nu al meer dan 10 Zeeuwse podiumkunstorganisaties verdeeld over alle delen van de provincie zijn aangesloten, goed voor bij elkaar zo’n 300 concerten/voorstellingen per jaar. Het aantal podia en festivals dat zich aansluit bij dit initiatief blijft groeien.

In de tussentijd hebben alle deelnemende organisaties het ticket-reserveringssysteem van LVP Reserveringssystemen in gebruik genomen, zijn de gebruikers opgeleid en is de on-line internetverkoop geactiveerd. Daarnaast zijn diverse verkooppunten aangesloten (boekhandels, VVV’s).

Tevens is een overkoepelende website www.cultuurpodiazeeland.nl gerealiseerd, waarop het aanbod van alle deelnemende organisaties te vinden is en waar on-line tickets gekocht kunnen worden. Naast deze overkoepelende website heeft (bijna) elke deelnemer ook een eigen website met on-line verkoopmogelijkheden, zodat de eigen uitstraling behouden blijft. Hierbij worden alle bestellingen natuurlijk wel on-line (en real-time) geboekt!

De Stichting: “… Voor de deelnemende organisaties wordt deze website nog meer. Meer voor hun planning. Er is namelijk een centrale planagenda zodat iedereen kan zien wat de ander doet ter voorkoming van opeenhoping van dezelfde activiteiten. Er is een voor iedere deelname beschikbare data bank van informatie. Wanneer u opgeeft op de hoogte te willen worden gehouden van de activiteiten van de deelnemers ontvangt u regelmatig informatie waardoor u automatisch op de hoogte wordt gehouden van alle Zeeuwse events.
Onze eerste prioriteit als stichting was de deelnemende podia aan te sluiten op een (centraal) professioneel ticketverkoopsysteem. Het tweede was een centrale website/verkoopsite online te krijgen. De volgende stappen de komende tijd worden de informatie verkooppunten in te richten (VVV kantoren, Drukkery Middelburg) en communicatie uitingen zoals flyers, maandagenda’s, affiches, podiumgids etc.

Wij zijn er als bestuur in ieder geval bijzonder trots op deze site van en voor de deelnemers voor u te kunnen presenteren. Maak uw keuze uit het ruime aanbod, bestel en geniet van het diverse en ruime podiumkunstaanbod wat Zeeland te bieden heeft.”

Delen via:Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone